Overzicht van de winnaars 


IVANA - Loat 't Los

WINNAAR PLK 2020

IVANA - Loat 't Los   

Laot ut los! van zangeres Ivana is zaterdagavond uitgeroepen tot de beste carnavalssjlager van Parkstad Limburg. De zangeres uit Brunssum kreeg in gemeenschapshuis Heksenberg de meeste punten van de jury.

De zangeres deed voor het eerst mee aan de liedjeswedstrijd en staat pas aan het begin van haar solocarriére. Het PLK winnen was overigens niet de inzet van de Brunssumse debutante. Ze had zich ingeschreven omdat ze het vooral leuk vindt om op te treden en plezier te maken met de mensen.

Na haar deelname aan de talentenjacht "Wae weurt Sjpringlaevend" van L1, besloot ze na het behalen van de tweede plaats om solo op te gaan treden. Sjpringlaevend-frontman Dwayne Horbag besloot Ivana onder de vleugels van zijn mediabedrijf Limbo Studio's te nemen en een lied voor haar te maken met de titel "Laot ut los".


Bron: ©Loo-TV
Foto: 
© Franssen Fotografie MELANIE & CLAIRE - VIEËR HAUWTE VOL  

WINNAAR PLK 2019 

Het Parksjtad Leedjes Konkoer is dit jaar gewonnen door Melanie en Claire. De twee dames uit Schinnen kregen met hun nummer Vieër Hauwte Vol de meeste punten van de jury. Het liedje mag zich dan ook het beste carnavalsliedje van Parkstad noemen.

Tweede werd Here We Go van het Heerlense duo Guus Smeets en Ron Schoenmaekers. De Herringbiessere uit Bocholtz/Simpelveld werden derde met het nummer Dieng Ooge.

Vierentwintig carnavalsliedjes uit alle Parkstad-gemeenten passeerden zaterdagavond de revue in het Streeperkruis in Landgraaf. Een week voor carnaval was dit het laatste carnavals leedjes konkoer. 


Bron: ©Loo-TV
D’r Dustin - Haut Mich Vas Mit Vastelaovend
WINNAAR PLK 2018

(Dustin van de Laarschot) uit Hoensbroek heeft het Parksjtad Leedjes Kónkoer 2018 gewonnen.
Hij liet met het nummer Haot mich vas mit Vastelaovend de winnaar van vorig jaar, Sjpringlaevend uit Simpelveld, achter zich.


Jury
In Partycentrum Oud-Zumpelveld streden zaterdagavond 23 finalisten om de baeker mit ut groeëte loak. Een jury kroonde uiteindelijk Haot mich vas mit Vastelaovend tot het beste vastelaovendleedje van Parkstad. Naast carnavalisten uit de Parkstadgemeenten konden ook mensen uit Gulpen-Wittem en Schinnen zich dit jaar inschrijven. 

Bron: ©De Limburger
Afbeelding: Luc LodderSjpringlaevend - Mit Vastelaovend Waed Limburg Herboren
WINNAAR PLK 2017

Duo Sjpringlaevend, Femke Philippens en Dwayne Horbag, uit Simpelveld heeft het 15e Parksjtad Leedjes Konkoer PL+S gewonnen.

Voor een volle zaal in Bocholtz wist het duo, dat vorig jaar nog in de TVK finale stond, met hun liedje “Mit vastelaovend waed Limburg herboren” de ‘baeker mit ut groeëte loak’ mee naar Simpelveld te nemen. Sjpringlaevend eindigde vóór drievoudig winnaar de Herringbiessere uit Bocholtz. De Twieë Gewaejde uit Nuth eindigden op de derde plaats. In het Parksjtad Leedjes Kónkoer PL+S strijden deelnemers uit heel Parkstad en dit jaar voor het eerst uit Schinnen om de onmetelijke eer op het gebied van carnavalsliedjes. De Schinnense afvaardiging Melanie en Claire uit Doenrade stormden meteen de ranglijst binnen met een 4e plaats.


Bron: ©L1 Limburg 
Foto: Sjpringlaevend (Limbo Studio's)